Bibliotheek op school (BOS)

OBS de Kameleon is actief betrokken bij de Bibliotheek op school (BOS). We willen lezen stimuleren, het leesplezier bevorderen en via boekenkringen en spreekbeurten kinderen uitdagen tot lezen. Van Biblioplus krijgen we onder andere collecties voor onze Jeelo projecten, om het lezen te bevorderen. Wij vinden lezen heel belangrijk in de ontwikkeling van kinderen.

De Bibliotheek op School (BOS) in het Kindcentrum is bestemd voor kinderen van 0-12 jaar, ouders, leerkrachten, pedagogische medewerkers van peuterspeelzalen, kinderopvang en BSO. Het is een initiatief van Biblioplus in samenwerking met de scholen. Met de Bibliotheek op School is altijd een actuele collectie in het Kindcentrum én dichtbij de kinderen en de scholen aanwezig.

De leerlingen kunnen de catalogus raadplegen in Aura Junior Zoeken via deze link

Thuis kunt u ook veel doen om het leesplezier van uw kind te bevorderen. Voorlezen en lezen is heel belangrijk voor je kind. Begin vroeg met voorlezen! Dat kan al vanaf de babytijd. Lezen en voorlezen helpt je kind bij het leren van taal. Ook leert het steeds meer nieuwe woorden kennen. Door veel voorlezen krijgt je kind een betere start op school. Lezen en voorlezen blijven de hele tijd dat ze op de basisschool zitten belangrijk. En samen lezen is ook nog een gezellig!

Tip 1
Lees elke dag voor: 5 of 10 minuten is genoeg.

Tip 2
Maak plezier bij het lezen. Kies een boek dat je zelf ook leuk vindt.

Tip 3
Ga je voorlezen? Praat met je kind over het verhaal dat je leest en de plaatjes die je ziet. Zo leert je kind taal en heel veel woorden.

Tip 4
Blijf voorlezen als je kind zelf gaat lezen. Oudere kinderen vinden voorlezen ook fijn en het blijft leerzaam.

Tip 5
Ga met je kind naar de bibliotheek, alle kinderen zijn gratis lid.

Tip 6
Kijk niet alleen hoe goed je kind leest (het AVI niveau). Het is belangrijker dat hij/zij lezen leuk vindt.

Tip 7
Lees ook zelf  boeken. Laat zien dat lezen leuk is. Zien lezen, doet lezen!